Als vrouw het krachthonk in?

Ik snap het wel, HET krachthonk – waar alle mannen rondhangen -, best spannend om als dame voor de eerste keer tussen te gaan staan. Maar, in de gym is vrijwel iedereen met zichzelf bezig. Dus je hoeft je écht niet druk te maken om die mannen. Ze vinden het vaak juist stoer dat jij als dame daar staat.

De eerste keer dat ik in het krachthonk ging trainen voelde best spannend. Ik wist niet zo goed wat ik moest doen, en voelde me een beetje onzeker tussen al die grote mannen en fitgirls. Hoe ik dit aangepakt heb? Ik vroeg de trainer in mijn toenmalige sportschool of hij een trainingsschema voor me wilde maken, en dit aan me uit wilde leggen.

Hij nam me mee het krachthonk in, en legde daar stap voor stap elke oefening uit. Ergens dacht ik wel, uhhh ja leuk maar hier ga ik echt niet in mijn eentje trainen! Maar toch deed ik het. En al snel was het ongemakkelijke gevoel weg.

Nu voel ik me juist trots wanneer ik tussen de grote mannen sta te trainen! Ik zal ze wel eens laten zien wat ik kan ;-). Ik ben 6 jaar geleden ergens begonnen. En zo moeten we allemaal ergens beginnen.

Een aantal tips voor als je de eerste keer het krachthonk wil betreden:

  • Ga op een rustig tijdstip. Dus niet ‘s avonds om 7 uur. Als het rustig is kan je makkelijk je eigen plan trekken.
  • Ga samen met een vriendin, samen is sterker dan alleen!
  • Draag een outfit waar je je zelfverzekerd in voelt.
  • Maak je gedachten erover positief: denk niet ‘ze zullen wel denken: wat doet zij hier’
  • Ga trainen met een plan, gebruik een schema zodat je van te voren weet wat je gaat doen.
  • DOE HET GEWOON! Alle eerste keren zijn een beetje eng… weet je nog je eerste dag op de middelbare school? Hoe spannend dat was? Daarna werd dat heel normaal. Dat geldt hetzelfde voor het krachthonk. Stap er gewoon in

Fit With Us © 2020 Alle rechten voorbehouden

Website by Timmermans Media