#MIJNWEG 2 – I am NOT superwoman

Steeds vaker krijg ik de vraag hoe ik het allemaal doe: elke dag op tijd opstaan, doen wat ik moet en wil doen, enthousiast zijn, sporten, gezond eten… Mijn antwoord is altijd eerlijk: wat je op Instagram ziet is slechts een deel van mijn dag en van mijn leven. Want je hebt het vast niet doorgehad dat tot aan vandaag 2 weken lang niet gesport had, en je zou ook niet denken dat ik gisteren een pizza als avondeten op heb, toch?… Ja, ik doe heel veel en sta heel positief in het leven, heb het goed voor elkaar en ik ben daar mega trots op. Maar ik ben geen superwoman die letterlijk ALLES voor elkaar heeft. En de mensen die mij kennen, weten dat ook.

Deze week had ik een beetje een off-week, wat gelukkig menselijk is. Ik was heel moe (zou dat met de volle maan te maken hebben gehad?) en voelde me niet gemotiveerd om vroeg op te staan, gezond te eten en te sporten. De drempel om te gaan sporten werd als maar hoger en hoger, aangezien ik tot aan vandaag maar liefst 2 weken geen zware fysieke inspanning geleverd had. En door de vermoeidheid koos ik liever voor een uurtje langer slaap dan voor een fijne ochtendroutine.

Met mijn oude mindset zou ik nu teleurstelling gevoeld hebben. Ik ben namelijk sinds maandag gestart met mijn nieuwe voedingscoach Marit, en uit die eerste week met haar heb ik niks gehaald wat ik had gepland, en dat lag helemaal in mijn handen. Maar, die oude mindset heb ik nu niet meer. Nee, met mijn nieuwe mindset denk ik in oplossingen en blijf ik niet hangen in het verleden. Ik heb uit deze week geleerd, falen bestaat niet.

Ik heb deels de rust genomen die ik nodig had deze week. Niet om half 6 of 6 uur op staan (terwijl mijn doel eigenlijk JUIST was om dat te vervroegen naar 5 uur), gewoon accepteren dat trainen er even niet in zat, af en toe een dutje doen tussendoor… Dingen die deze week niet per sé hoefden, heb ik niet gedaan. Want soms lijkt het alsof je heel veel moet, maar ga eens na voor jezelf: van wie moet het eigenlijk? Je kan jezelf echt veel dingen opleggen. Het is goed om voor jezelf na te gaan wat de gevolgen zijn als je bepaalde dingen een paar dagen niet doet. In mijn geval waren de gevolgen van die paar dingen niet groot.

Maar, weet je, ik heb wel mijn volledige verantwoordelijkheid genomen voor wat er wel gedaan moest worden deze week, en in die dingen heb ik mijn positieve energie gestoken. Trainingen die ik geef kan en wil ik niet zomaar afzeggen, videocalls & kick-off’s met mijn nieuwe coachees kan ik niet zomaar afzeggen. Dit zijn momenten waar ik mijn energie wil geven, omdat ik hier ook energie uithaal! Na een avondje training geven voelde ik me bijvoorbeeld beter dan ervoor.

Toch heb ik op persoonlijk gebied niet stilgezeten deze week. Als ik een probleem heb, ga ik werken aan een oplossing. Dat uitstellen van terug naar een gezonder voedingspatroon en regelmatig trainen ben ik echt beu. Tijd voor actie. Ik ben gaan nadenken: waar komt dit vandaan? Feit is: ik vind op dit moment mijn onderneming en passie het belangrijkste, en ik vind het heel moeilijk om mezelf af en toe op de eerste plaats te zetten. Ik heb iemand nodig wie mij helpt herinneren dat ik dit wel mag doen. Dit is de reden waarom ik vanaf deze week aan de slag ben gegaan met mijn nieuwe voedingscoach Marit, en waarom ik vanaf volgende week aan de start met 2 keer per week personal training bij Xander. Want sporten en gezond leven vind ik belangrijk! En ik leer graag een manier om dit te combineren met mijn drukke agenda. Ik ga niet zitten twijfelen over zo’n investering in mezelf, ik ga niet piekeren omdat het me wat geld kost. Nee, ik heb het nodig, want alleen lukt het me op dit moment niet, en als dit mijn probleem oplost is me dat alles waard. Als ik geld uitgeef kijk ik naar wat het me brengt, en als ik dat geld niet uitgeef saboteer ik eigenlijk mezelf. Zo zie ik het.

Met mijn oude mindset had ik deze stappen nooit ondernomen. Ik was altijd blijven denken: ik kan het zelf wel; personal training is te duur voor mij en dat heeft iemand zoals ik niet nodig; ik heb geen voedingscoach nodig want ik heb er zelf verstand van. Ik reflecteer nu mezelf en zeg: als ik het zelf had gekund, had ik het wel gedaan, toch? Ik wil niet over 3 maanden nog steeds in de situatie zitten, en ik weet dat er niks gaat veranderen als IK niks verander.

Dus, deze week was misschien een off-week, maar alles gebeurt met een reden. Deze week wilde mij een les leren. Ik roep al weken dat ik meer aan mezelf moet werken op het gebied van gezondheid, maar ik ondernam geen directe stappen. Nu was het universum (Jep, dat geloof ik) aan zet om mij op mijn plek te zetten en na te laten denken.

Dus, waar ga ik de komende weken mee aan de slag? Ik heb dat gisteren voor mezelf op een rijtje gezet. Ik blijf tijd, energie en liefde steken in mijn onderneming. Maar, ik ga ook meer tijd, energie en liefde steken in mezelf. Ik heb opgeschreven wat de Maudy die ik wil en ga zijn doet en denkt (die Maudy ben ik al, die zit in me), wellicht zou jou dit ook helpen.

Concrete stappen die me gaan helpen hierbij zijn:

  • 2 x per week personal training
  • 1 x per week yoga
  • 1 x per 2 weken een sessie met mijn voedingscoach

Op het gebied van mindset horen hier natuurlijk nog veel meer stappen bij. Rust in mijn hoofd, dagelijks mediteren en een rondje wandelen, dagelijkse affirmaties… Lezen, podcasts luisteren, inspireren en geïnspireerd worden, doen wat ik leuk vind, dankbaar zijn, meer in het nu leven… Wekelijks evalueren en kijken naar wat goed gegaan is! Maar dit zijn stappen waar ik al veel mee bezig ben.

Volgende week vertel ik je hoe dat gegaan is. Ik hoop je dan natuurlijk een vrolijker verhaal te kunnen vertellen dan deze week :-). Maar, laat dit verhaal een inspiratie zijn voor je. Mijn grootste les van deze week is:

Er verandert niks als IK niks verander

Oftewel… Als je blijft doen wat je deed, zal je krijgen wat je kreeg. Je moet iets anders gaan doen als je wat anders wil.

Tot volgende week!

Liefs, Maudy

Fit With Us © 2020 Alle rechten voorbehouden

Website by Timmermans Media