10 vragen voor weekreflectie

Om jouw week met een gevoel van vertrouwen af te sluiten en de nieuwe week vanuit liefde en vrijheid te beginnen, is een ‘zondagsroutine’ een MEGA aanrader!. Je maakt bijvoorbeeld  het huis schoon en ruimt op, en je schrijft jouw weekreflectie. Bij die weekreflectie kijk je terug naar jouw successen van de afgelopen week, wat je hebt geleerd en wat voor inzichten je uit jouw acties kan halen. Daarnaast kijk je vooruit naar de nieuwe week: ‘wat wil ik de komende week ervaren en wat ga ik doen om dit te ervaren?’

Dit is hoe jouw zondagsroutine eruit zou kunnen zien

 • Neem een momentje van 20-30 minuten voor jezelf en beantwoord de vragen op papier. Wanneer je op papier schrijft heb je meer rust: want je telefoon, laptop of tablet zorgen al snel voor afleidingen. Een melding op je telefoon kan een trigger zijn om iets anders te gaan doen.
 • Zorg dat je niet afgeleid kan worden door taken, mensen of dingen. Leg bij voorkeur je telefoon in een andere ruimte.
 • Zorg voor omstandigheden die je een signaal geven van: het is me-time. Dat kan bijvoorbeeld zo: zet een wierook stokje aan (let op, wierook kan schadelijk zijn voor je longen), brand je zoutsteenlamp, en steek kaarsjes aan. Zet een fijn muziekje aan op de achtergrond zoals meditatiemuziek , Disney piano of mijn favo playlist: ‘Zweefvibes’.

Je kan ook jouw eigen altaar maken! Hoe? Dat lees je hier.

Welke vragen ga je jezelf stellen? Hieronder lees je 10 vragen die wij aan onze coachees leren. Dit zijn niet dé magische vragen, maar zijn vragen die voor ons werken. Het is een onderdeel van journallen. Hoe vaker je journalt, hoe gemakkelijker jij de vragen uit mijn weekreflectie kan beantwoorden.

Weekreflectie vragen

 1. Wat zijn acties die ik deze week heb uitgevoerd waar ik trots op ben? (ongeacht of het me een gewenst resultaat heeft opgeleverd of niet) Benoem er minimaal 10.
 2. Wat zijn dingen geweest die ik deze week nieuw heb geleerd? Benoem er minimaal 3.
 3. Wat zijn fouten die ik deze week heb gemaakt die ik heb gecorrigeerd? Benoem er minimaal 3.
 4. Wat zijn lessen of inzichten die ik kan halen uit acties deze week? Benoem er minimaal 5.
 5. In hoeverre is het gelukt naar mijn intentie van deze week te leven? Waardoor komt dat?
 6. Heb ik de doelen die ik had gesteld voor deze week behaald? Waardoor komt dat?
 7. Wat is mijn intentie van komende week? (houd hier rekening met mijn waarden: voor mij liefde, vertrouwen en vrijheid)
 8. Wat zijn mijn doelen voor komende week? (houd hier rekening met mijn waarden: voor mij liefde, vertrouwen en vrijheid)
 9. Welke acties ga ik uitvoeren om richting deze intentie en doelen te werken? (mag ik afspraken maken, verzetten of afzeggen. Mag ik een trigger toevoegen om bepaalde acties uit te voeren, mag ik iemand om hulp vragen. Etc.
 10. Schrijf een liefdevolle peptalk voor jezelf voor de komende week.

Veel succes! En als je vragen hebt, twijfel dan niet om deze te stellen.

Leave a Comment

De werking van Edelstenenmediteren