Hoe werkt de Wet van Aantrekkingskracht?

”Wat je aandacht geeft, dat groeit”, deze uitspraak heb je vast wel eens gehoord. Focus je je op alles wat je niet hebt & kan, tekorten, negativiteit en falen? Dan zal je dat meer zien en ervaren. Wanneer je je op het positieve focust, zullen geluk en kansen op je pad verschijnen. De Wet van Aantrekking is een universele wet die wil zeggen dat je aantrekt wat je uitzendt. Maar hoe pas je dit toe in je leven en werkt de WvA écht of is het slechts placebo? Je leest het in deze blogpost.

Wat is de Wet van Aantrekking

Alles is trilling en trilling heeft een eigen frequentie. En met alles, bedoelen we dan ook echt alles. Woorden, kleuren, gedachten, materialen, planten, mensen, emoties, dieren, ruimtes: ALLES. Iets kan een hoge trilling of een lage trilling hebben, en dat noem je dan de trillingsfrequentie. Wanneer deel A en deel B dezelfde trillingsfrequentie hebben, kunnen we zeggen dat het resoneert. Neem bijvoorbeeld een radiostation: stel je je FM radio af op frequentie 99.4 kom je op een ander station terecht dan wanneer je op 100.7 afstemt.

Dezelfde trillingen trekken elkaar aan, vandaar de Wet van Aantrekking. Alles wat jij uitzendt aan woorden, gedachten en energie zal jij in dezelfde frequentie ontvangen.

Oké, maar even met beide voeten op de grond: wat gebeurt er in je brein?

Jij bent degene die bepaalt wat je wil in het leven. Door bewust bezig zijn met alles waar je dankbaar voor bent, en vanuit die energie gaat kijken naar wat je wil ontvangen en wat belangrijk voor je is filtert je brein anders dan wanneer je altijd maar bezig bent met wat niet kan. Heb je bijvoorbeeld wel eens een auto gekocht? Ik (Maudy) wel. Ik wilde altijd al een MINI-cooper en toen ik er eindelijk eentje had gekocht leek het wel alsof ie-de-reen een MINI-cooper had, net zoals ik. Waarschijnlijk reden er altijd al veel MINI-coopers rond, maar omdat ik er nu een belangrijkere associatie bij had ging er in mijn brein eerder een alarmbelletje rinkelen wanneer er eentje mijn pad kruiste.

Ons lichaam is heel slim, vooral ons brein. Gedurende de dag komen er continu triggers, kansen en prachtige dingen op je af. Onbewust zie en hoor je deze allemaal, maar ons brein heeft een slimme filter om te zorgen dat alleen datgene wat belangrijk is binnenkomt.

Dat merk je bijvoorbeeld wanneer je op een feestje bent waar veel gesprekken tegelijkertijd plaatsvinden. Opeens hoor je in de verte in een ander gesprek je naam vallen, terwijl je op bewust niveau niets mee hebt gekregen van dat gesprek. Het valt je echter op dat je je naam hoort omdat je brein een alarmknopje heeft ingedrukt: ‘hey, let op! Hier gebeurt iets belangrijks!’, wil je brein je dan zeggen.

Terug naar de Wet van Aantrekking. Buiten dat het dus is dat alles energie is en dezelfde frequenties elkaar aantrekken (wat voor sommigen nog moeilijk te bevatten is) is het ook logisch te verklaren met je brein dat de WvA werkt.

Wat is manifesteren?

Manifesteren betekent dat je wat je denkt, zegt, voelt en uitzendt ook tot realiteit brengt. Op Social Media wordt van manifesteren iets heel hips gemaakt, maar het is een eeuwenoud begrip. Op zowel de Wet van Aantrekking als op manifesteren kunnen we héle boeken schrijven. Maar vandaag houden we het vooral praktisch.

Hoe pas je de Wet van Aantrekking toe?

Je kan de Wet van Aantrekking op diverse manieren toepassen. Wat vooral belangrijk is is dat je je op elk moment bewust bent dat je aan gaat trekken wat je uitzendt. Stel je dus vanuit liefde, vol vertrouwen en positief op en kijk niet naar wat allemaal niet kan maar stel jezelf de vraag: hoe zou het wél kunnen? Zo ga je denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Daarnaast kan het ook gesprekken een stuk fijner maken. Om een voorbeeld te noemen: wanneer je WiFi-provider voor de zoveelste keer faalt in het leveren van snel internet en je de telefoniste aan de lijn hebt, probeer eens vanuit een liefdevolle energie de telefoon te pakken in plaats van frustratie en boosheid. Je zal verwonderd staan hoe fijn situaties hierdoor worden.

  1. Maak een visionboard. Een visionboard is een collage van foto’s/woorden/knipsels waarin je jouw visie op jouw droomleven helder maakt. Dit werkt het krachtigste wanneer je het knipt en plakt, en ophangt op een plek in jouw huis waar je het dagelijks ziet.
  2. Kleed je als de ‘beste en meest pure versie van jou’. Ook kleding is energie. Wanneer jij je fysiek presenteert als de beste versie van jou (die zit in jou, je hoeft hier niet iemand anders voor te zijn), wordt het gemakkelijker hiernaar te handelen en presenteren.
  3. Voeg passende decoratie toe in je huis. Wanneer je meer met sport bezig wil zijn, voeg wat sportieve elementen toe aan je woondecoratie of haal elementen die hier niet bij passen weg. Wil je meer met spiritualiteit bezig zijn? Maak dan een altaartje of zet losse elementen die hierbij passen neer in je huis.
  4. Herhaal dagelijks jouw affirmaties. Een affirmatie is een krachtspreuk of zin die jou helpt te herinneren aan hoe jij vanuit liefde en zonder beperkende overtuigingen of angsten bent en denkt. Deze kan je opschrijven of uitspreken voor de spiegel.
  5. Hang memoblaadjes door je huis. Lang leve de memo’s! Op deze memo’s kan je kleine reminders schrijven van jouw doelen, liefdevolle leefregels en affirmaties.
  6. Let op hoe je denkt en praat. Praat jij vooral over wat niet is, wat moet en wat niet kan? Denk jij vaak vanuit de slachtofferrol? Draai dit eens om en zet jouw positieve bril op. Hoe je dit doet? Dat leer je tijdens het F*CK Perfect Traject.

Niet alleen denken, leren en zeggen. Maar ook doen.

Ja, het kan aan komen waaien. Maar het komt je alleen maar aanwaaien als je gedachten, woorden en ZIEL synchroon lopen met jouw ACTIES. Dus kom in actie. Ga all-in. You got this.

Heb jij al ervaring met de Wet van Aantrekking? Deel jouw ervaring in de LEAV Club community. Je kan je GRATIS aanmelden voor onze community om gezellig te kletsen met gelijkgestemden (LEAV-lovers) en je te verrassen met alle extra’s die wij aanbieden. Zien wij jou daar?

LEAVS,

 

Maudy Rosaline

Leave a Comment