Dé reflectievragen die jij jezelf kunt stellen over 2023

Zelfreflectie is enorm belangrijk en een must om te leren van jezelf en over jezelf, en te kunnen groeien als persoon. Dat betekent dat we even stil mogen staan bij de lessen en inzichten van het afgelopen jaar, want we naderen ten slotte bijna het einde van 2023. Wat is er allemaal gebeurd? Wat ging er goed en wat ging er minder?

Vaak leven we maar door zonder even bewust stil te staan hoe het nu eigenlijk met onszelf gaat. Daarom is reflecteren zo fijn! Het is een mooi moment om even stil te staan bij de groei die je doorgemaakt hebt, de lessen die je hebt geleerd, de uitdagingen die je overwonnen hebt. De dingen die je kunt vieren, wat er beter kan en waar er nog ruimte is om te groeien.

Reflecteer jij met ons mee?

Pak een pen en papier, schrijf de vraag en daarna het antwoord op. Dit maakt dat je het beter onthoudt, je bewuster bent en je hersenen worden op deze manier meer geactiveerd waardoor alles beter bij je binnenkomt.

Deze zeven vragen helpen je terug te blikken op wat je afgelopen jaar hebt bereikt. Wat er goed ging, wat er minder goed ging, waar je dankbaar voor mag zijn en wat je volgend jaar anders gaat doen.

  1. Waarin ben ik het afgelopen jaar gegroeid?
  2. Waar ben ik het meest trots op?
  3. Wat zijn mijn drie grootste lessen dit jaar?
  4. Dit afgelopen jaar ben ik dankbaar voor…
  5. Hoe heb ik voor mezelf gezorgd dit jaar?
  6. Welke acties of gewoontes hebben mij dit jaar niet gediend?
  7. Wat zou ik in het nieuwe jaar graag anders willen zien?

Veel succes met jouw jaarreflectie en voel je welkom als je jouw inzichten wil delen!

Leave a Comment