3 voordelen van journallen

Journallen is een simpele en krachtige gewoonte die jou kan helpen om positiever in het leven te staan en vanuit flow te leven. In deze blogpost lees je drie belangrijke redenen waarom journallen de ideale gewoonte is voor vrouwen die willen groeien en bloeien. We zullen laten zien hoe journallen kan helpen bij het identificeren en uitdrukken van gedachten en emoties, bij het definiëren en vervolmaken van doelen en dromen en bij het verminderen van stress en spanning. Als je klaar bent met lezen, zul je inzien waarom journallen een onmisbaar onderdeel is van een gezonde en gelukkige levensstijl.

Wat is journallen?

Journallen is het dagelijks op schrift stellen van je gedachten en gevoelens. Dit kan in de vorm van een dagboek zijn, maar kan ook bestaan uit losse aantekeningen of zelfs gesprekken met jezelf. Journallen kan een effectief middel zijn om beter inzicht te krijgen in jezelf en je emoties, en kan ook helpen bij het stellen en behalen van doelen.

3 voordelen van journallen

  1. Journallen kan helpen bij het identificeren en uitdrukken van gedachten en emoties. Door regelmatig te schrijven over wat er in ons hoofd en ons hart gebeurt, kunnen we beter begrijpen wat ons drijft en wat ons tegenhoudt. Dit kan ons helpen om beter inzicht te krijgen in onze beperkende overtuigingen en gedragspatronen, en om deze te veranderen als dat nodig is.
  2. Journallen kan ons ook helpen om onze doelen en dromen te definiëren en te vervolmaken. Door onze gedachten en gevoelens op papier te zetten, kunnen we beter zien wat we willen bereiken en hoe we daar kunnen komen. Dit kan ons motiveren om onszelf uit te dagen en te groeien, en om ons leven te leiden vanuit flow en passie in plaats van vanuit beperkingen en angst.
  3. Tot slot kan journallen ook een effectief middel zijn om stress en spanning te verminderen. Door onze gedachten en emoties op te schrijven, kunnen we ons beter concentreren en ontspannen. Dit kan ons helpen om beter om te gaan met de dagelijkse uitdagingen van het leven, en om ons beter te voelen over onszelf en onze omgeving.

In deze blogpost heb je kunnen lezen waarom journallen zo’n belangrijke gewoonte is voor vrouwen die positiever in het leven willen staan. Door dagelijks te journallen, kun je niet alleen je gedachten en gevoelens op een geordende manier opschrijven, maar ook beter inzicht krijgen in jezelf en je emoties. Bovendien biedt het journallen ook de mogelijkheid om doelen te stellen en te reflecteren op je vorderingen, wat kan bijdragen aan een positievere houding ten opzichte van het leven.

Wil je je meer verdiepen in dit onderwerp? Volg dan de Journal Cursus of bestel de Journalkaartenset. 

 

LEAVS,

 

Maudy

Leave a Comment