Hoe je kunt genieten van het moment en tevreden kunt zijn met wat je nu hebt

Er zijn veel dingen in het leven waar we naar kunnen streven.. Denk aan succes op het werk, een goede relatie, een comfortabel huis en gezondheid. Maar soms kunnen we zo opgejaagd zijn om al deze dingen te bereiken dat we vergeten om te genieten van het moment en tevreden te zijn met wat we al hebben.

Het is belangrijk om af en toe stil te staan en te reflecteren op wat we al hebben bereikt en dit te waarderen. Dit helpt je om te concentreren op het hier en nu in plaats van naar de toekomst te kijken. Het is natuurlijk niet slecht om doelen te hebben en naar meer te streven. Maar het is ook belangrijk om te leren genieten van het moment en tevreden te zijn met wat je al hebt. Daar zit de kracht en de magie. De tips hieronder kunnen je helpen om je meer tevreden en gelukkig te voelen in het leven.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

  • Een manier om dit te doen is door het bijhouden van een dankbaarheidsdagboekje. Elke dag kun je een paar dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent, zoals de liefde van je familie, een lekkere maaltijd of een mooie zonsondergang. Dit kan helpen om je te concentreren op de positieve dingen in je leven in plaats van altijd te focussen op wat er ontbreekt.

 

  • Het is ook belangrijk om tijd te nemen voor jezelf en te doen wat je leuk vindt. Ga naar buiten en geniet van de natuur, lees een goed boek, of doe een hobby waar je van geniet. Deze activiteiten kunnen je helpen om te ontspannen en te genieten van het moment.

 

  • Richt je aandacht op wat er op dit moment aanwezig is in je leven in plaats van je te richten op wat je mist of wat je in de toekomst zou willen hebben. Ook kun je proberen om je te concentreren op het hier en nu. In plaats van te blijven piekeren over het verleden of te stressen over de toekomst. Door bewust aanwezig te zijn in het moment, kun je meer genieten van wat er om je heen gebeurt en tevreden zijn met wat je hebt.

 

  • Begin met meditatie, dat is een mooie manier om in het moment te zijn, je beter te voelen en om kunnen gaan met de uitdagingen van het leven. Heb je geen idee hoe je hier mee kan starten? Sluit dan eens aan op woensdagavond om 20:30 bij onze GRATIS live meditaties. Zie de link onderaan de pagina om je aan te melden.

 

Kun jij genieten van het moment en tevreden zijn met wat je hebt? Sparren over dit onderwerp en connecten met like-minded vrouwen? Via de gratis LEAV Club NL communnity komen vrouwen zoals jij regelmatig samen om dit en nog vele andere thema’s te bespreken. Daarnaast volg je hier wekelijks gratis LIVE meditatie, maandelijks workshops en masterclasses.

Klik hier voor meer info over de community of om je aan te melden.

Lots of Leavs,

Valesca

Leave a Comment