Lucky Girl Syndrome – wat je moet weten over deze trend

Heb jij al gehoord van het ‘Lucky Girl Syndrome’? Het is een van de nieuwste trends die de ronde doet op Tiktok. Ze zeggen dat wat je aanneemt voor waarheid, uiteindelijk ook jouw waarheid zal worden. Je gaat er van uit dat jij zoveel geluk hebt dat je een echte lucky girl bent. Je moet dus het gevoel uitdragen dat al het geluk van de wereld aan je zijde staat. Maar werkt het ook?

Wat het eigenlijk is, is het werken met de Wet van Aantrekkingskracht. Nu denk je misschien bij jezelf WAT is dit? Lees dan even deze blogpost. Dan is het wat duidelijker voor je 😉 Je hebt namelijk een aantal natuurwetten. Deze zijn vastgesteld, universeel en onveranderlijk. De Wet van Aantrekking is één van die wetten.

Bij het Lucky Girl Syndrome gaan ze uit van de Law of Assumption, dit is de Wet van Aanname (een andere natuurwet). Deze wet houdt in dat je aantrekt wat je gelooft dat waar is over jezelf en de wereld om je heen. Wat je gelooft, is wat je zult ontvangen.

Maak je eigen aanname/verlangen en je manifesteert jouw waarheid. Positieve gedachten geven een positieve uitkomst. Dit werkt overigens alleen als jouw gevoel in dezelfde lijn ligt als jouw aanname/verlangen en je kan voelen alsof het al zo is. En ja, iedereen kan dit en voor iedereen is dit neergelegd.

Het idee achter het Lucky Girl Syndrome

Als je blijft herhalen dat je de grootste geluksvogel bent en dat goede dingen je steeds overkomen, zal dat gaandeweg ook gebeuren. Positieve uitspraken aan jezelf herhalen, als een manier om je gevoel van eigenwaarde te vergroten en mentale gezondheid te verbeteren. Het is mogelijk om zo je denkwijze en uiteindelijk je leven te kunnen veranderen.

Werkt het ook echt?

Energie trekt energie aan. Zit jij hoog in jouw energie en ga je uit van het positieve in je leven, dan zul je de wereld ook positiever ervaren en daardoor meer mogelijkheden zien. Dat zorgt ervoor dat je meer mogelijkheden ziet en meer kansen pakt zodat er meer deuren voor je openen. Ook heb je met een positieve mindset het glas halfvol, in plaats van halfleeg. Dat geeft je over het algemeen een gelukkiger, fijner gevoel.

Er is geen wetenschappelijk bewijs of de methode daadwerkelijk werkt. Maar moet er wetenschappelijk bewijs zijn om te weten, te voelen, dat iets werkt? Wij geloven er wel in.

Probeer het eens uit voor jezelf, maar wees niet te streng voor jezelf als je ook nog weleens diepte punten ervaart. Zonder de dieptepunten ervaar je ook geen hoogtepunten.

Lucky girl affirmaties

Noem deze zinnetjes elke dag 3 keer op, dit kan hardop of in jezelf. En zorg dat je het gevoel wat je erbij wilt voelen, naar boven haalt. 

“IK VERWACHT ALTIJD DAT ER GEWELDIGE DINGEN MET ME GEBEUREN, EN DAT GEBEURT OOK.”

“IK BEN DE GELUKKIGSTE PERSOON OP AARDE”

“IK VERTROUW EROP DAT ALLES ALTIJD IN MIJN VOORDEEL WERKT”

“IK TREK GELUK EN BLESSINGS AAN, OVERAL WAAR IK GA EN BEN”

“IK KIES ER ELKE DAG VOOR OM ME SUPER GELUKKIG TE VOELEN”

“IK BEN DANKBAAR VOOR ALLES IN MIJN LEVEN”

Ben jij al bekend hiermee of ga je dit nu elke dag toepassen om te kijken wat het voor jou doet? Laat het ons weten in onze community. Je kunt je GRATIS aanmelden via deze link. Je krijgt dan gratis toegang tot onze workshops, connect events en meditaties. Of gewoon om met onze LEAV-lovers (gelijkgestemden) te connecten.

LEAVS,

Valesca

Leave a Comment