3 essentiële tips om nu jouw trainingen te optimaliseren

Trainen. Het lijkt alsof iedereen weet waar ze mee bezig zijn, maar jij hebt geen idee. Je hebt wel 1 training die je vaker herhaalt, of je verstopt je in de sportschool in de cardiohoek. Krachttraining met losse gewichten? Daar ben jij nog niet helemaal klaar voor.  In deze blogpost lees je hoe je jouw trainingen kan optimaliseren zodat jij resultaat gaat behalen. 

1. Maak gebruik van ‘supercompensatie’, dit is een trainingswet. Tijdens je training maak je kleine scheurtjes in je spieren en gaat je kracht achteruit. Om hiervan te herstellen, heeft je lijf tijd en energie nodig. Als je het die tijd en energie geeft (minimaal 48 uur per spiergroep) wordt de spier sterker dan vóór jouw training, je lijf wil beter voorbereid zijn een volgende inspanning. Maar ga je te vroeg weer trainen? Dan zijn je spieren nog zwakker en maak je ze eigenlijk opnieuw zwakker. Het gevolg? Overtraining en GEEN progressie. Zonde!

2. Spreek je spieren op verschillende manieren aan. Je bovenbeenspier bijvoorbeeld, bestaat uit 4 afzonderlijke spieren. Met beweging X spreek je spier A aan, terwijl beweging Y voornamelijk spier B aanspreekt. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld je bovenarmen, bilspieren en buikspieren. Afwisseling (en kennis over fysiologie!) is dus noodzakelijk om een goede trainingsroutine samen te kunnen stellen ✅.

3. Don’t be shy om het krachthonk in te gaan. Ik snap het, alle krachtpatsers daar kunnen intimiderend aanvoelen, maar dit zit echt tussen jouw oren. Iedereen is ooit een beginner geweest. Maar wat je extra kan helpen in het krachthonk? Het betreden met een PLAN.

Om deze tips toe te kunnen passen heb je kennis nodig over hoe spieren werken, welke trainingsvorm & oefeningen bij welk doel past en hoeveel rust bepaalde speirgroepen nodig hebben. OF, je zoekt iemand wie die kennis heeft.

Iemand zoals ik. Haha. 

Al sinds 2017 zie ik vrouwen in de gym struggelen met kwalitatieve trainingen EN plezier ervaren in trainingen, en daarom biedt ik al sinds 2017 persoonlijke trainingsschema’s aan. 

Bestel vandaag jouw trainingsplan wat je 8 weken kan gebruiken, gebaseerd op jouw persoonlijke situatie, met uitlegvideo’s van oefeningen en mogelijkheid om je progressie bij te houden in een app. Je kan dit schema bestellen voor zoveel dagen in de week als jij nodig hebt en je kan kiezen of jij thuis, buiten of in de gym wil trainen. Daarnaast blijft dit schema levenslang zichtbaar, het is echt van jou. 

Het voordeel van een persoonlijk schema t.o.v. een random schema van internet? Je zal veel gemotiveerder zijn om de training vol te houden omdat het aangepast is op jouw wensen en meer resultaten behalen. 

Wil jij vandaag nog gebruik maken van mijn kennis en een plan op maat bestellen? Klik dan hier.

Ga je zelf de kennis opdoen om je trainingen te optimaliseren? Fantastisch. You got this babe. Kom in actie. Want als je andere resultaten wil dan je eerder kreeg, zal je iets anders moeten doen wat je altijd deed.

Liefs en fijne dag,

Maudy

Leave a Comment