De voordelen van een ochtendmeditatie

Het doen van een ochtendmeditatie is een krachtige manier zijn om je dag lekker positief te beginnen en je mentale en emotionele welzijn te versterken. Het helpt je om een betere concentratie te hebben en om gemakkelijker met prikkels van buiten om te gaan. Door een paar minuten de stilte op te zoeken in de ochtend, bereid je jezelf voor op een succesvollere dag.

Meditatie in de ochtend kan de toon voor jouw dag zetten. De ochtend wordt vaak gezien als het beste moment van de dag om te mediteren. Dit komt omdat je hersenen nog rustig en fris zijn. Maar welke voordelen zitten eraan?

 1. Meer focus en bewustzijn
  Door te mediteren ben je bewust aan het focussen op je ademhaling en het hier en nu, in plaats van te piekeren over wat er in het verleden is gebeurd of zich zorgen te maken over wat er in de toekomst zal gebeuren. Dit kan je helpen om je mentale helderheid en concentratie te versterken.
 2. Bye bye met de stress
  Door te mediteren leer je om te gaan met stressvolle situaties op een gezonde manier. Door regelmatig te mediteren kan je het stresshormoon cortisol verminderen, wat kan leiden tot een vermindering van stress en angst.
 3. Het geeft je een energieboost
  Veel mensen vinden dat ze zich na een meditatie sessie energieker en alert voelen. Al na 20 minuten mediteren komen er energie bevorderende endorfine vrij. Dit zijn echte energieboosters die je wakker en alert maken.
 4. Verbetert je slaap
  Door te mediteren kan je je beter ontspannen, wat kan leiden tot een betere slaap. Een goede nachtrust is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid, dus het opnemen van een ochtendmeditatie in je routine kan helpen om je slaap te verbeteren.
 5. Verhoogde gevoelens van geluk en welzijn
  Dit is misschien wel één van de belangrijkste voordelen van meditatie in de ochtend: je wordt er gelukkiger van! Mediteren maakt je gelukkiger. Je kunt beter met stress omgaan, voelt je rustiger, hebt minder last van onverwachte omstandigheden. Wie wordt daar niet gelukkig van?

Wil jij graag meer weten over meditatie en wat het voor jou kan betekenen? Lees dan deze blogpost.

Wanneer mediteer jij het liefst? De ochtend, middag of avond? En nu je dit weet, ga jij het ook een deel maken van je ochtendroutine?

Al ga je maar even 10 minuutjes zitten in de ochtend, je zult gaan merken wat voor fijne en positieve effecten het gaat hebben op jouw mentale en fysieke gezondheid.

Ook is er elke woensdagavond om 20:30 een gratis live meditatie via onze community LEAV Club NL. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Meld je hier aan. Jezelf aanmelden voor de live meditatie doe je onder het kopje events van het platform.

Veel LEAVS,

Valesca

Leave a Comment